Több lesz az óvodás és az általános iskolás Szombathelyen

Szinte még véget sem ért az idei tanév, a szombathelyi közgyűlés a szokásoknak megfelelően, már döntött a 2011-2012-es tanévben indítható óvodai, általános és középiskolai osztályokról.

Prófusz Péter

Az idei évben 26 fővel több, egészen pontosan 750 új gyermeket írattak be az önkormányzati óvodákba. A megyeszékhely közgyűlése egy 2005-ös határozatában az óvodai csoportok szeptemberi induló átlag létszámát 25 főben határozta meg. A 18 önkormányzati óvodában a 2011-2012-es tanévben összesen 102 óvodai csoportot indítanak majd.

A 11 városi általános iskolába 603 leendő első osztályos gyermeket írattak be. Ez a szám a tavalyinál 11-gyel több. A beiratkozók közül 51-en vidékiek, ebből 22-en olyan településeken laknak, melyekkel a városnak  megállapodása van az oktatási feladatok ellátására. 

2011-2012-ben összesen 192 általános iskolai osztály indul, vagyis kettővel kevesebb, mint a nemrég véget ért tanévben. Az önkormányzati iskolák közül egyedül a Paragvári indít négy osztályt, összesen 91 tanulóval. A második legtöbb (84) gyermeket a Zrínyi iskolázta be, míg ebben az összevetésben a harmadik a Gothard iskola lett, 82 beíratott, leendő első osztályos diákkal.

A városi fenntartású középiskolákba összesen 1428 tanulót vettek fel. Így a tervezett 51  helyett csak 48 osztályt indítanak majd.  Az első osztályosokat figyelembe véve a  Nagy Lajos  és a Kanizsai Dorottya Gimnázium maximális létszámmal (előbbi három osztállyal és 109 diákkal, utóbbi négy osztállyal és 142 tanulóval) indítja az új tanévet.

Az összesítés alapján a szakközépiskolákban 22 osztályban 681 fő, a szakiskolákban 19 osztályban 506 tanuló kezdheti meg a szakképzést. Érdekesség, hogy a városi közgyűlés döntése értelmében nemrég bezárt Szent-Györgyi Albert Középiskola is felvett 91 tanulót.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!