Üres kutyaház áll a Fő téren

Szombaton délelőtt óta áll egy kutyaház a Fő téren. A Kutyamenhely Alapítvány ezzel jelzi: hiába a több mint 800 támogató aláírás, bizonytalan a menhely sorsa.

Némethy Mária

A Kutyamenhely Alapítvány vezetői szombaton Szombathely önkormányzata egyik képviselőjének szerették volna átadni azt az ívet, amelyet a menhely létesítésére több mint 800-an írtak alá. Nem sikerült. A város részéről senki sem jelent meg átvenni azt. Azóta egy kutyaház jelzi a Fő téren: a civil szervezet szeretné megépíteni  az állatmenhelyet.

Mi a gond? Trenyik Zsolt, az alapítvány kuratóriumi elnökének válasza:

- Március 8-án kidolgoztunk egy együttműködési megállapodást, amelyben az állt: a gyepmesteri telep működtetését átveszi a vásárcsarnoktól a közterület felügyelet, mi pedig a gyepmesteri telep mellett kapunk ingyenes használatba egy telket, amelyen kialakíthatjuk a menhelyet. De azóta se kép, se hang. Hivatalos információt nem kaptunk a város vezetésétől. Az építkezés időjárásfüggő, ezért nagyon szeretnénk, ha a júniusi ülésen döntés születne az ügyben.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!