Versenyeztek és vért adtak a polgárőrök Körmenden

A fennállásának tizenötödik évfordulóját ünneplő Körmendi Polgárőr Egyesület látta vendégül szombaton a többi vasi polgárőr egyesületet. A körmendi rendészeti szakközépiskolában megtartott megyei polgárőr napon versenyezhettek és vért is adhattak a résztvevők.

Nagy Ildikó

A rendészeti szakközépiskolában megyei polgárőr járőr csapatversennyel, kispályás labdarúgó bajnoksággal és közlekedésbiztonsági versennyel kezdődött a megyei polgárőr nap, amelynek szervezését a megyei szövetség és a tizenöt éves Körmendi Polgárőr Egyesület vállalta fel. Nem csak a sportpályákon, az előadótermekben is voltak programok. Az egyik helyiségben vért adtak a polgárőrök, egy másik teremben pedig a kistelepüléseken végzett munkáról tartottak fórumot.


Krug Gusztáv, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke hangsúlyozta: a polgárőr egyesületek a kisfalvakban immár nem csak bűnmegelőzési feladatot látnak el, de komoly közösségformáló erejük is van.  Vas megyében 120 polgárőr egyesület működik, összesen több mint négyezer taggal. Ők azok, akik a vagyonvédelem és a bűnmegelőzés mellett szociális feladatokat is felvállalnak. Az idős, egyedül élő emberek sokszor apró szívességet – például a gázpalack cseréjét – kérik a polgárőröktől, „cserébe” viszont segítik a közbiztonságra ügyelő önkénteseket: így például már arra is felhívják a polgárőrök figyelmét, ha idegen autót látnak a faluban.


A Vas Megyei Polgárőr Napon a megyei rendőr-főkapitányság akciócsoportjának, valamint a Körmendi Kutyasport Centrum Kántor és Csupati Kutyaiskola bemutatóját is megtekinthették a résztvevők. KRESZ-verseny, drog-totó, kerékpáros ügyességi verseny is szerepelt a programban, a gyerekek számára pedig mini-motor versenyt rendeztek.

A jutalmazás sem maradt el: a kiemelkedő munkát végző polgárőrök mellett a polgárőrség munkáját segítő szervezetek, önkormányzatok képviselőit is kitüntették.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!