Veszélyes átjáró: fényszünet és félig leeresztett sorompó

Egy olvasónk küldte be ezt a képet, amely múlt hét csütörtökén a déli órákban készített a Szombathely és Bük közötti közúton a nagy forgalmú acsádi vasúti átjáróban.

Peltzer Géza

Olvasónk írja: Bük felől haladtam Szombathely irányába gépkocsimmal. Ekkor tapasztaltam: az acsádi vasúti átjáróban pár percre eltűnt a fénysorompó fénye. A forgalmat az akadályozta, hogy az átjáróban a sorompó rúdja ezzel egy időben leereszkedett, emiatt egy helyi járatos busz nem tudott továbbmenni.

A személyautósok, miután óvatosan körbenéztek a vágányon mindkét irányban, végülis áthajtottak a vasúti átjárón. A pár perces fényszünet után a lámpa hirtelen pirosra váltott, majd ismét fehéren kezdett el villogni. Ezzel egy időben a sorompó rúdja is visszaállt eredeti helyére, így zavartalanul haladhattak tovább a járművek.

- Rossz érzésekkel haladtam tovább. Ezek az érzések csak erősödtek, amikor megláttam a vasnepe.hu-n a hét eleji vasúti tragédiáról szóló tudósítást.  Sajnos, szinte hetente olvasni, hallani arról, hogy halálos tragédia történik valamelyik vasúti átjáróban. Ilyenkor mindenki csak találgatja az okokat. Én már megtapasztaltam, hogy a rosszul működő vasúti berendezések is lehetnek a tragédia okozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!