Időjárás: zápor, zivatar és jégeső is lehet szombaton

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton elszórtan zápor, zivatar és jégeső is előfordulhat az ország területén. A Balatonnál másodfokú, a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben.

MTI

Többször erősen megnövekszik a felhőzet, de emellett több-kevesebb napsütésre mindenhol lehet számítani. Az elsősorban északkeleten előforduló zivatarokat néhol 25-30 mm körüli vagy ezt meghaladó csapadék, kisebb méretű jég és viharos ( 60-80 km/h) szél kísérheti. Intenzív zápor környezetében is előfordulhat 60-65 km/h körüli széllökés. Az ország déli részén kis valószínűséggel heves zivatar is lehet, amelyhez 85-90 km/h körüli széllökés társulhat. A hőmérséklet délután 17 és 22, késő este 11 és 16 fok között valószínű.
   
A Balaton és a Velencei-tó térségében gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható zápor, helyenként  zivatarra is kell számítani. A késő délutáni óráktól csökken a felhőzet, estére már gyengül a légmozgás.
   
A Balaton vize Siófoknál 18, a Velencei-tó Agárdnál 17 fokos.
   
A Balatonnál jelenleg másodfokú, a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!