Nem lobbizott a váti reptérért a GYSEV

Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója cáfolta, hogy a GYSEV Zrt. a Vát és Porpác közötti repülőtér megépítése mellett lobbizna, írja a Világgazdaság.

Peltzer Géza

Az esetlegesen Vas megyében megépülő kínai tulajdonú cargo repülőteret a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt.-vel, - mint legfőbb érdekelttel - hozta kapcsolatba a Népszabadság.

Dávid Ilona elnök-vezérigazgató szerint a lapban megjelent írás több ponton sem felel meg a valóságnak. A vezérigazgató kifejtette: a GYSEV Zrt. stratégiája és üzleti tervének központi eleme, hogy Nyugat-Magyarország meghatározó regionális személyszállítási közszolgáltatójává váljon, üzemméretét optimalizálja. Amennyiben a MÁV-tól történő átvételek megvalósulnak, a régi és új vonalaikat folyamatosan fejleszteni fogják, ami a térségben a közösségi közlekedés minőségi változását eredményezi majd.

- A közlekedéspolitikai és üzleti célok feltétele, hogy a vonalak átvételét követően a vonalak az Európai Uniós finanszírozású, KÖZOP-források igénybevételével kerüljenek felújításra. A GYSEV Zrt. üzleti tervének elkészítésekor a szolgáltatás minőségének fejlesztésén, a folyamatos beruházásokon, az intermodális közlekedés megvalósításán volt a hangsúly. Kína szándékairól akkor semmilyen értesülésünk nem volt - fejtette ki Dávid Ilona.

- Árufuvarozási érdekeltsége a GYSEV-nek, mint anyacégnek van, azonban az áruforgalom lebonyolítása a 100 százalékban állami tulajdonban lévő GYSEV Cargo Zrt. feladata. A GYSEV Cargo Zrt. vasúti árufuvarozási tevékenységét folytató, jogilag önálló vasúti fuvarozó vállalat, amely 2011. január 1-jétől látja el a továbbra is integrált formában működő GYSEV Zrt. vasúti árufuvarozási és logisztikai tevékenységét - húzta alá a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!