Privatizálás helyett fejlesztik a locsmándi fürdőt

Egy élményfürdőben a versenyképesség megőrzése érdekében folyamatos fejlesztésekre van szükség. Ennek jegyében bővítik, korszerűsítik a (Lutzmansburg) locsmándi fürdőt.

Erős D. Zoltán

Korábban megírtuk, hogy a locsmándi Sonnentherme fürdő eladására készül a jelenlegi tulajdonos, a Burgenlandi Gazdasági Szolgáltató Rt. a  WiBAG.  A privatizáció azonban meghiúsult, ezért a százszázalékos burgenlandi tartományi  tulajdonban  lévő társaság a fürdő korszerűsítése, illetve  bővítése mellett döntött. Ennek tervezett költsége meghaladja a 22 millió eurót.

A WiBAG azért döntött a beruházás mellett, mivel az utolsó jelentős fejlesztés immáron nyolc éve történt. Az élményfürdők piacán ugyanakkor a versenyképesség megőrzése érdekében folyamatosan megújulásra van szükség. Nem beszélve arról, hogy a műszaki berendezések egy jelentős része már tizenhét éves, amelyek ugyancsak megértek már a korszerűsítésre.

A mostani fejlesztés alapvető célja az eddig sikeres gyermekparadicsom profil további erősítése. Azokat a részlegeket fejlesztik tovább, amelyek a legkisebbek, a 0-5 éves korosztály igényeit elégítik ki, illetve újabb  lehetőségeket teremtenek a nagyobbak, a 6-12 éves korosztály számára.

Ezzel együtt megszűnik a felnőttek pihenését szolgáló wellness részleg, helyette a fürdőhöz kapcsolódó szálloda  vendégei egy saját  vízi paradicsomot kapnak. Ugyanakkor megújul, kibővül a szaunarészleg.

A fejlesztés tervei  készülnek, s várhatóan az ősszel kezdődnek  meg a munkálatok. Ezek várhatóan  egy évet vesznek majd igénybe, így várhatóan 2012 őszére készül el majd  a modern gyermek vízi paradicsoma.  A  munkálatok miatt a fürdő várhatóan jövő májusban és júniusban nem fogad majd vendégeket.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!