Újdonságok sora a büki élményfürdőben

Bár a hivatalos átadás csak a hónap végén lesz, az új élménycentrum egyes elemeit már most használhatják, illetve az elkövetkező napokban vehetik birtokba a fürdőzők Bükön.

Erős D. Zoltán

A büki fürdőben 2008-ban kezdődött, s a hónap végén zárul le annak a három ütemből álló kiemelt projekt végrehajtása, amely összesen mintegy 2 milliárd forintba került. Az első két ütemben történt meg az új pihenőrész kialakítása, valamint a fedett fürdő korszerűsítése. A harmadik, most befejeződő ütemben pedig egy többfunkciós  épületcsoportot építettek, amelyben helyet kapott a 150 vendég egyidejű fogadására alkalmas szaunavilág, a medical wellness centrum, a beltéri étterem, valamint a gyermekfoglalkoztató.

A beruházás része volt az élményfürdőben új pancsoló medence, valamint beltéri csúszda létesítése. Az élményfürdő pihenőterekkel bővült.

A hivatalos átadás  csak a hónap végén lesz, ám  egyes elemeket, például az új csúszdát, valamint a pancsolót már most használhatják a fürdőzők, tudtuk meg Németh  Csabától, a Büki  Gyógyfürdő  Zrt. műszaki igazgatójától.

Fokozatosan helyezik üzembe a többi újdonságot. Ez alól kivétel az étterem, amely használatbavételi engedélyezési  eljárása még folyamatban van, de a hivatalos megnyitóra várhatóan  már ez is rendben lesz.  A műszaki  igazgató kalauzolásával csütörtök délelőtt tekintettük meg az új létesítményt.

 

Mindenhol a nyitás előtti utolsó simításokat  végezték. A medical wellness centrumban már a helyükön álltak azok a  gépek, amelyeket  az egészség megőrzését szolgáló wellness-fitness kezeléseknél használnak. A szaunákat befűtötték, s a működésüket ellenőrizték. A  szaunavilág  számos új  lehetőséget kínál az ellazulni, felfrissülni vágyók számára. 
  
Épült egy új bejárat is, amelyen keresztül megközelíthetők az egyes szolgáltatási egységek: a gyógy-és strandfürdő,  az élményfürdő és a szaunavilág. Ezek külön és kombináltan is igénybe vehetők.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!