Vadászünnep kürttel, vizslával ás finom ételekkel

Ifjú vadászokat avatta és kitüntetéseket adtak át szombaton a Vas Megyei Vadásznapon Bükön. A gyógyfürdő parkolójában vadételek rotyogtak a bográcsokban, a konferenciaközpontban trófeákból, festményekből és gyermekrajzokból rendeztek kiállítást.

Nagy Ildikó

A büki gyógyfürdő parkolójában felállított rendezvénysátorban Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár és Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének és a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke köszöntötte szombaotn a Vas Megyei Vadásznap résztvevőit.



Az ifjú vadászok fogadalomtétele után prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora mondott kedves szavakat útravalóul. Pechtol János, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára kitüntetéseket adott át a vadászoknak. Kenesei László, a Büki Csalitos Vadásztársaság vadászmestere Kamarai aranyérem kitüntetést vehetett át. Ugyanezen kitüntetés ezüst fokozatával ismerték el Németh László, az őriszentpéteri Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság hivatásos vadászának, valamint Pukánszkl Zoltán, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. hivatásos vadászának munkáját. Gyurits István, a Hársas-patak menti földtulajdonosi közösség elnöke, valamint Vörös Imre, a Marcalmenti Vadásztársaság elnöke Nimród érmet kapott.


A vadászok a bográcsok mellett is helytálltak: a dámpörkölttől a savanyú káposztás vaddisznóig többféle finomságok készítettek. A konferenciaközpontban a Répcevölgye 2001. Kft. trófeáiból, valamint festőművészek, grafikusok és porcelánfestők alkotásaiból nyílt kiállítás, de a Diána Vadászhölgy Klub vasi szervezete által kiírt gyermekrajz pályázatra beérkezett rajzokat is meg lehetett tekinteni.

A Vas megyei vadászkürtösök karintiai barátaikkal adtak térzenét, a parkolóban veterán motorosok, a parkban pedig íjászok és vadászkutyák színesítették a programot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!