VIII. Király Kupa: Aczél Zoltán győzni akar

A győzelem reményében lép szombaton pályára a VIII. Király Kupa felkészülési labdarúgótornán a Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

Az újperinti Király Sportlétesítmény ad otthont a hagyományos Király Kupa felkészülési labdarúgótornának. A szurkolók körében is népszerű erőpróbán a honi NB I-et a házigazda Haladás és a Diósgyőr képviseli. A tornát a cseh másodosztályú Znojmo, és az osztrák harmadik vonalban szereplő Oberwart teszi nemzetközivé.

A program az elődöntőkkel kezdődik  a felek 2x30 perces meccseket játszanak. A Haladás-Znojmo meccset 16, a Diósgyőr-Oberwart találkozót 17.20-kor kezdik. A folytatásban a két vesztes a bronzéremért (18.40) csatázik, a két győztes a döntőben (20.00) mérkőzik. Döntetlen esetén egyből a 11-esek következnek.

 - Azt megígérhetem a szurkolóinknak, hogy a tőlünk megszokott harcos, motivált futballal rukkolunk elő - fogalmazott Aczél Zoltán, a Haladás trénere. - Viszont sziporkázó játékra senki nem számítson tűlünk, hiszen kemény fizikai felkészülés van a társaság mögött, és a frissítés, a formába hozás csak a jövő héten kezdődik. Ettől függetlenül hazai pályán a győzelemre törünk  nem is tehetünk mást. A papírforma szerint cseh ellenfelünkön túl kell lépnünk, a döntőben pedig vélhetően a remekül megerősített Diósgyőr vár majd ránk. Az a találkozó igazi csemegét ígér a drukkereknek - már ha összejön ez a párosítás. A lábadozó Oross, Molnár és Korolovszky biztosan kihagyja a tornát, de a hátával bajlódó Rajos játéka is kérdéses. Címvédőként indulunk harcba, bízom benne, hogy marad Szombathelyen marad a kupa.

A Haladás kerete: Rózsa Dániel, Mursits Roland, Gőcze Gergő kapusok, Schimmer Szabolcs, Guzmics Richárd, Nagy Gábor, Tóth Péter, Marian Sluka, Rajos Gábor, Búrány Zoltán, Halmosi Péter, Kenesei Krisztián, Devecseri Szilárd, Farkas Márk, Irhás Ignác, Iszlai Bence, Kovács István, Simon Attila, Sipos Norbert, Ugrai Roland, Szvoboda Szabolcs, Szakály Attila, Gyurján Bence mezőnyjátékosok.

Program, elődöntők: SC Znojmo-Haladás (16.00), SV Oberwart-Diósgyőr (17.20). Bronzmérkőzés:18.40. Döntő: 20.00. Eredményhirdetés: 21.15.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!