Benzingőz és kirakodóvásár (frissítve)

Idén is méltóképpen megünnepelték Szentgotthárd várossá alapításának 28. évfordulóját, valamint az államalapítóról is megemlékeztek. Autós ügyességi verseny, kirakodóvásár és kulturális programok várták szombaton az érdeklődőket.

Bajdó Bettina

A hagyományokhoz híven a barokk templom előtti téren zenével kezdődött negyed kilenckor a Szent István király és az államalapítás emlékére rendezett ünnepség. Ezt követően szentmisén vehettek részt a hívek a római katolikus templomban, ahol Huszár Gábor polgármester mondott ünnepi beszédet. Ebben nemcsak az államalapító erényeit emelte ki, hanem arról is beszélt, hogy Szentgotthárd várossá nyilvánításának 28. évfordulóját is most ünneplik. A polgármester ezt követően - a hagyományokhoz híven - megszegte az új kenyeret.

Ebéd után folytatódtak a programok, méghozzá autós ügyességi versennyel. Mintegy negyvenen startoltak el, s közel kétezren izgulták végig a szalag mögül a versenyzést. Gumicsikorgatástól volt hangos a Széll Kálmán tér.

- Egy hónappal ezelőtt keresett meg a szervező, Hegyi László - mondta a polgármester -, aki maga is versenyez. -Felvetette az ötletet, hogy jó lenne Szentgotthárdon egy ügyességi verseny, s nekem megtetszett az ötlet. Nem újdonság ez a városban, az 1970-es években is versenyeztek a település szívében. Pár évig azonban nem volt versengés, most újra élesztettük ezt a régi szokást.
Az autós verseny több órán keresztül zajlott, este adták át a kupát. Abszolút kategóriában az első helyezett Béry Zsolt lett. (További eredmények itt!)

Azoknak sem kellett unatkozniuk, akik nem akarták végignézni az autós versenyt, ők a templom mellett körbejárhatták a kirakodóvásárt. A Pannon Kapu Kulturális Egyesület szervezésében zenével is várták az érdeklődőket.

Délután fél négykor  Magyarics Bettina és Kiss Árpád műsorát nézhették meg az érdeklődőt, este pedig László Attila, a Csillag születik verseny győztese lépett színpadra.

 Első alkalommal választották meg a Hármashatár szépét. Takács-Ózsvári Erika főszervező elmondta, hogy a  lányok több kategóriában nevezhettek a megmérettetésre. Tini kategóriában, vagyis a 12-16 évesek között  a korona Kiss Laura fejére került. A felnőttek, vagyis a 16 és 28 évesek között  a legszebb lány pedig a szentgotthárdi Horváth Judit lett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!