Détári Lajos az FTC új szakmai igazgatója

Détári Lajos szakmai igazgatóként irányítja a jövőben a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencvárosi TC labdarúgócsapatát, s ő felel az eredményekért az együttesnél, melynél a vezetőedző Nagy Tamás maradt.

MTI

- Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, úgy gondolom, 48 évesen készen állok a feladatra - nyilatkozta a játékosként 61-szeres válogatott Détári, aki a klub keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján írta alá szezon végéig szóló szerződését. - Nem szeretek ígérgetni, a munkában hiszek. Minél több pontot kell szereznünk, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. - tette hozzá az új szakmai igazgató.

Orosz Pál, a futballcsapatot működtető zrt. vezérigazgatója Détárival kapcsolatban kijelentette, hogy az eredményekért "teljes mértékben őt terheli a felelősség". Hozzátette: a csapat jelenlegi helyzetében fontos, hogy egy példaértékű játékosmúlttal rendelkező személy irányítsa a munkát.

- Igyekszem segíteni majd a munkát, remélem, hamar összehangolódunk - mondta a vezetőedző Nagy Tamás, akinek érvényben maradt korábbi, 2013. június 30-ig szóló szerződése az FTC-vel.

A korábban Prukner László mellett másodedzőként dolgozó Nagy az augusztus 16-án lemondott Prukner helyét vette át a zöld-fehéreknél, s azóta megbízott vezetőedzőként ült a kispadon. Irányításával két bajnokit játszott a gárda, ám hazai környezetben a Haladástól, a Puskás Ferenc Stadionban pedig a Vasastól kapott ki. A Ferencváros nyeretlenül, a 14. helyen áll az OTP Bank Ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!