Díszfaiskola-bemutató az Arena Savariában

A Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete 18. alkalommal rendezi meg a faiskolai börzét. A rendezvénynek idén is az Arena Savaria Sportcsarnok ad helyet.

Peltzer Géza

A börzén - amely két napig, pénteken és szombaton tart nyitva - a hazai kiállítók mellett több külföldi is képviselteti magát: a 2011. évi  Faiskolai börzén 92 magyar és hét külföldi (Csehország, Dánia, Hollandia, Franciaország, Németország) kiállító vesz részt nettó 1300 négyzetméteren.

A kiállításon bemutatják a faiskolai növényeket, évelőket, szaporító-anyagokat, műtrágyákat, növényvédő szereket, termesztő közegeket, kertészeti gépeket, öntözőberendezéseket, kertészeti kellékeket, park- és kertépítészeti anyagokat, faiskolai segéd- és csomagolóanyagokat. Az idei kiállítás látogatottságáról még nincs adat, de a szervezőktől megtudtuk, hogy a tavalyi börzét mintegy 800 szakmai látogató és 400 érdeklődő tekintette meg.

A pénteki szakmai napot követően a szombat a látogatóké: akit érdekel, tájékozódhat, melyek a faiskolai újdonságok, mi a trend a kertkultúrában ma a világban.
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!