Harminc millió karneválra és a Varázsfuvolára

Szőcs Géza kulturális államtitkár hétfőn este Szombathelyen járt. Nem jött üres kézzel. Bejelentése szerint a kormány 30 millió forinttal támogatja a 2011-es Savaria karnevált és az iseumi Varázsfuvola előadást.

Vas Népe

Szőcs Géza kulturális államtitkár hétfőn – egy, az M1-es autópályán történt közlekedési baleset miatt jelentős késsel – este hét órakor érkezett meg Szombathelyre, ahol a Városházán fogadta őt dr. Puskás Tivadar polgármester és Marton Zsolt alpolgármester.
 
Szőcs Géza azért látogatott el a vasi megyeszékhelyre, hogy megtekintse a múlt pénteken átadott új Iseumot. A szombathelyi szentély bejáratánál Csapláros Andrea, az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház igazgatónője fogadta az államtitkárt és az őt kísérő városi vezetőket, Lazáry Viktor, kultúráért felelős alpolgármester és Szakály Gábor tanácsnokot.

A kiállítótérben rögtönzött sajtótájékoztatón Szőcs Géza bejelentette: a kormányzat a szombathelyi városvezetés nyári kulturális programjait – a Savaria Karnevált és a Varázsfuvola operaelőadást – 30 millió forinttal támogatja.

Az államtitkár az iseumi tárlatvezetés után felkereste a megújult Savaria mozit, majd visszautazott a fővárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!