Hatodik lett a szombathelyi csapat az országos mentőversenyen

Érdekes feladatokban mérte össze tudását huszonnégy csapat a hétvégén, a Csopakon megrendezett országos mentőversenyen, ahol a szombathelyi mentősök az előkelő hatodik helyen végeztek.

Vas Népe

A Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesület az Országos Mentőszolgálattal közösen a korábbi évek hagyományaihoz hűen országos mentőversenyt szervezett Csopakon, olvashatjuk az Országos Mentőszolgálat honlapján.

Az esemény előtt szakmai konferenciát is tartottak, melynek fő témája a csecsemők és gyermekek ellátása, mentése volt.

A versenyre összesen huszonnégy csapat érkezett az ország minden régiójából, egy pedig Csíkszeredáról. Mindegyik team három versenyzőből állt, és tíz különböző mentési feladatban mérték össze tudásukat. A pontozás során elsősorban a résztvevők szakmai felkészültségét mérték, melynek része az egymással és a mentésirányítással történő kommunikáció, az összehangolt csapatmunka, valamint a speciális helyzetek felismerése és ellátása.

A mindennapi élethelyzetekből merített szituációk között szerepelt például kerékpározás során sérült gyermek, darázscsípéstől szenvedő allergiás személy, ikerszülés levezetése és az egyik újszülött újraélesztése, kihűlt személy ellátása és újraélesztése, teendők nukleáris szennyezés esetén, magasból esett sérült személy ellátása.

Márovics Pál, a szombathelyi mentőállomás vezető mentőtisztje portálunknak elmondta, hogy a szombathelyi mentőállomás dolgozói a nagyon jónak számító hatodik helyezést érték el. A csapat tagjai Sebestyén Péter mentőtiszt, Cserfalvi Szabolcs mentő szakápoló és Tóth Zsolt gépkocsivezető voltak. Márovics Pál pedig a zsűriben képviselte a régiót a versenyen.

A verseny győztese a Közép-magyarországi Régióból a Budaörsi Mentőállomás mentőegysége lett. A győztes csapat képviselheti hazánkat az Országos Mentőszolgálat színeiben a 2012. évi Rally Rejvíz versenyen. A második helyen a Légimentők, a harmadik helyen a Pécsi Mentőállomás csapata végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!