HM-gyorssegély a WS Színháznak

Tízmillió forint készpénzben - ennyi gyorssegély érkezett pénteken a pénzügyi gondokkal küzdő Weöres Sándor Színháznak a Honvédelmi Minisztérium cégétől.

Ölbei Lívia

Hende Csaba honvédelmi miniszter - a színházi szenátus tagja - pénteken kora délután, a WS Színház nagyszínpadán, dr. Puskás Tivadar polgármester, valamint az alpogármesterek, önkormányzati képviselők,  szenátusi tagok jelenlétében  megrendezett ceremónián leszögezte: a magyar honvédség felelősséget érez a magyar kultúráért.

Hozzátette: Szombathelyen egyrészt a Hemo emléke kötelez, másrészt a máris közkedvelt színház megalapításával  a város régi vágya teljesült: kötelező segíteni, ha baj van.  

A HM Elektronikai és Logisztikai Igazgatóság Zrt. vezérigazgatója, Móró Lajos és Jordán Tamás színházigazgató  10 millió forintos támogatásról írt alá megállapodást. A színházaknak nettó árbevételük 80 százalékáig lehetőségük van gazdasági társaságok segítségét igénybe venni. A támogatás a (az 1996/81. törvény értelmében) a társasági adóból leírható. Ahogy a miniszter mondta: Minden vállalkozás előtt ott a lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!