Körmend: a testvérvárosi kapcsolat segít a polgárosodásban

A többi között a testvérvárosi programokról is szó esett a csütörtöki képviselő-testületi ülésen Körmenden. A kapcsolatok érdekében pályázatot nyújt be, illetve támogat a testület.

Kozma Gábor

Bebes István polgármester a testületi ülésen kifejtette, hogy Körmend kiterjedt testvérvárosi kapcsolatokat ápol. Mindez szükséges ahhoz, hogy élő, eleven, a polgárosodást segítő folyamatok akkumulálódjanak. Kijelentette, hogy az Európa a polgárokért program  Testvérvárosi találkozók keretében van mód és  lehetőség pályázni.

A támogatás formája átalánydíj, a résztvevők száma, a találkozó időtartama, illetve az utazási távolság alapján meghatározott napi ráták szerint. A megítélhető  támogatás mértéke minimum 5 ezer euró projektenként, illetve maximum 25 ezer euró lehet. A pályázat önerő biztosítása nélkül nyújtható be. A polgármester elmondta, hogy azért is pályáznak, mert ez a támogatási forma lehetővé teszi a személyes kapcsolatok további kiépítését, elmélyítését.
 
- A finnországi Heinevesivel már több mint 20 éves a kapcsolat, rengeteg barátság született, s már újabb generációk látogatják egymást. Mi azt szeretnénk, ha ezen a szálon és ezen a szinten tovább mehetnék és még több polgár ismerhetné meg egymást - mondta el Bebes István.

A testület megszavazta az előterjesztést, így szeptember 1-től a pályázat benyújtható. Körmend újabb testvérvárosi projekteket készít elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!