Megújult a gércei óvoda: térburkolat a teraszra, takarékos lámpatestek

A nyár elején adták át a terepet az építőknek Gércén, és a napokban már birtokba is vehették a gyerekek és az óvónők a helyi és pályázati anyagi forrásból felújított intézményt.

Benkő Sándor

Júliusban kezdték el a szakemberek Gércén az óvoda felújítását. Káldiné Kiss Eleonóra  óvodavezető elmondta, a felújítás költségének ötödét helyben teremtették elő, a hiányzó nagyobb részhez pedig pályázat útján jutottak. A munkálatokkal két hónap alatt végeztek, mára csak egy kevéske udvarrendezés maradt hátra.

Kicserélték a nyílászárókat, új teraszt építettek, amit térburkolattal láttak el, újra színezték a falakat és a csoportszobákat energiatakarékos, új lámpatestekkel világítják meg. A gyerekek étkeztetését az óvodával egybeépített napközi otthonból oldották meg.

Az 50 fős  óvodába Gércéről és Vásárosmiskéről érkeznek gyerekek, ebben az évben mintegy 45 fővel indul az intézmény. Az óvodavezető elmondta, nem biztos, hogy huzamosabb ideig marad ez a létszám, mert az előrejelzések szerint is kevesebb gyerek fog születni a két településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!