Őriszentpéter lett a legkedveltebb vasi üdülőhely

Őriszentpéter lett a legkedveltebb vasi nyaralóhely. Kilenc település versengett a címért és a mellé járó védnöki tábláért. Közönségdíj is lesz: hétfőn kezdődik az internetes szavazás.

Nagy Ildikó

Két évvel ezelőtt a legkedveltebb vasi fürdőhelyet kerestük, tavaly és az idén pedig nyaralóhelyeket mutattunk be. Az elmúlt napokban kilenc vasi településre  Apátistvánfalvára, Bőbe, Döröskére, Kissomlyóra, Kőszegszerdahelyre, Őriszentpéterre, Rumba, Sitkére és Vaskeresztesre látogattak el lapunk munkatársai. Beszélgettek ott nyaraló vendégekkel, akikkel egy tíz kérdésből álló kérdőívet töltettek ki. Ezen értékelés során kapott osztályzatok döntötték el a versenyt, amelyet az idén Őriszentpéter nyert meg.

Az Őrség hét dombra épült központja az összesített értékelés során 4,41-es osztályzatot kapott. Az ott pihenők a település lakóinak vendégszeretét díjazták leginkább: az erre vonatkozó kérdésre adott osztályzatok összesítése után 4,8-as átlag született. A tájékoztatással és a kommunikációval is elégedettek a látogatók, legalábbis a 4,7-es átlag ezt sejteti. A közbiztonságot szintén jónak tartják, akárcsak a szálláshelyek minőségét vagy a település megközelíthetőségét.

A második helyen végzett Sitkén a szálláshelyek minőségével vannak leginkább megelégedve a vendégek: az erre vonatkozó kérdésre 4,8-es átlag született. A nyaralók a tájékoztatás és a kommunikáció tekintetében is elégedettek a sitkei kínálattal, és az ott élők vendégszeretetét is érzik.

A harmadik helyezett  Apátistvánfalvát  elsősorban a vendéglői kiszolgálás és az ellátás minősége miatt dicsérték a nyaralóvendégek, akik 4,9-es átlaggal honorálták a kényeztetést.

A kőszegszerdahelyeik leginkább a vendégszeretetükkel lopták be magukat a turisták szívébe, de Kissomlyón is ugyanez volt a helyzet. A nyaralóvendégek véleménye szerint  az Aranyháromszög csücskében Rumban a tisztaság, a közbiztonság és a vendégszeretet a fő vonzerő. A kérdőívek összesítése során kiderült, hogy  Vaskeresztest a közbiztonság, valamint a vendéglői kiszolgálás minősége miatt kedvelik a vendégek.

fő vonzereje a megközelíthetősége, Bükfürdő közelsége, Döröskén pedig a közterületek tisztasága és az ott élők vendégszeretete ellensúlyozza a strand hiányát.

A legkedveltebb nyaralóhely címet elnyert Őriszentpéter egy védnöki táblával gazdagodik, amelyet szeptemberben adunk át.

A KÖZÖNSÉGDÍJ MÉG GAZDÁRA  VÁR

A nyaralóvendégek már döntöttek a Legkedveltebb nyaralóhely cím sorsáról, ám a közönségdíj még gazdára vár. Akárcsak tavaly, az idén is interneten várjuk olvasóink szavazatait. Döntsék el önök, melyik településre kerüljön a közönségdíj. Az internetes szavazás augusztus 22-én, hétfőn, nulla órakor kezdődik, és egészen a hónap utolsó napjáig tart. Ne feledjék: augusztus 31-én éjfélig lehet voksolni. Az internetes szavazás győztese a Vas Népe különdíját kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!