Püski László előzetesben marad

A Magyar Nemzet információi szerint hatvan nappal hosszabbította meg a Fővárosi Bíróság (FB) katonai tanácsa az államellenes bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Püski Lászlónak az előzetes letartóztatását.

MTI

A napilap pénteki száma ismerteti, hogy a kémügyben felbukkant orosz hátterű biztonságtechnikai cég társtulajdonosának védője fellebbezést jelentett be a határozattal szemben, így a kényszerintézkedésről a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa mondja majd ki a végső szót.

Az eljárásról a Budapesti Katonai Ügyészség továbbra sem ad felvilágosítást, így az államtitoknak minősülő ügyben nem tudható, hogy milyen tényállás alapján vonták eljárás alá Püskit, Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját, a bűnpártolással gyanúsított Laborc Sándort, valamint a kémkedésre felbujtás gyanújával kihallgatott Szilvásy György volt titokminisztert - olvasható a lapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!