Rendőrségi hírek: ittas vezetők és lopások

Kedden ittas vezetőket és kerékpárosokat állítottak elő a rendőrkapitányságokon Vas megyében. Valamint besurranó tolvajok tevékenykedtek több településen is.

Vas Népe

Szombathelyen valaki befeszítette a Brassó utca egyik lakóházának az ajtaját, be is jutott a házba, de amikor észrevette, hogy az ott lakó otthon tartózkodik, az elkövető gyorsan kereket oldott. A keletkezett rongálási kár 10 ezer forint körüli.

Kedden délután Vép belterületén igazoltak a járőrök egy autóst. A sofőrt bevitték a Szombathelyi Rendőrkapitányságra és büntetőeljárást indítottak ellene, mert ittasan vezetett.

Szombathelyen a Kőszegi utcában kerékpározott egy férfi ittasan, ezért a rendőrök a Szombathelyi Rendőrkapitányságra vitték a biciklist és közigazgatási eljárást indítottak ellene.

Sárváron a Tizenhárom város utcában szintén ittas kerékpáros ellen indítottak közigazgatási eljárást a Sárvári Rendőrkapitányságon.

Körmenden egy kerékpártárolóból lopták el az egyik helyi lakos biciklijét. A lopással okozott kár körülbelül 90 ezer forint.

Kőszegen az egyik vendéglátó egység mosdójába jutott be egy tolvaj a bukóablakon keresztül, majd 15 ezer forint készpénzzel együtt a másik ablakon át távozott. Az ügyben a Kőszegi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Szentgotthárdon a Hunyadi úton akartak igazoltatni a rendőrök egy helyi lakost, akinél azonban nem volt semmilyen személyi okmány. Az ügyben szabálysértési eljárás indult .

Gersekaráton a nyitott ajtón surrant be egy tolvaj a házba, ahonnan egy pénztárcát vitt el a benne lévő készpénzzel és személyes iratokkal együtt. A tulajdonos ezalatt az udvaron tartózkodott. A lopással okozott kár 80 forintra tehető. A Vasvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az ügyben.

A fenti eset kapcsán a rendőrség néhány bűnmegelőzési tanácsot ad a kertes házban lakóknak. Aki ilyen helyen él, ne felejtse el, hogy a kerti munka hevében talán fel sem tűnik, ha tolvaj próbál bejutni a házba. Amíg a lakó a kert hátsó végében dolgozik vagy csak kint pihen, a tettes a nyitva hagyott kapun, vagy ajtón keresztül gond nélkül bejuthat a házba és észrevétlenül távozhat az értékekkel együtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!