Rubik kockát kaptak a pilóták az F1 csatornától

Az F1 csatorna minden évben kedveskedünik valamilyen ajándékkal a Formula-1 hőseinek, hadd tudják mi az a magyaros vendégszeretet!

Vámosi Péter

Ebben az évben az egyik legismertebb magyar játékra esett a választás, teljesen véletlenül, és függetlenül attól a ténytől, hogy a Hungaroring Sport Zrt. is idei designelemnek a jegyekre Rubik Ernő találmányát rakatta fel.

Az F1 csatorna stábjának gyakorlatilag sikerült odaadni mindet, egy darab se maradt, fél nap se kellett a mutatványhoz.  Különösen Vitalij Petrov lelkesült be, gyakorlatilag egyből letépte róla az átlátszó műanyag csomagolást, és kevergetni kezdett nagy átéléssel. Nehezen akarta elhinni, amikor közöltük vele, hogy Magyarországon is vannak olyan fiatalok, akik 15 másodpercen belül helyreállítják az eredeti állapotot. Szimplán közölte, hogy ezen fiataljaink őrültek, értékeli a teljesítményt,  de ő nem lenne hajlandó naponta órákat tekergetni.  Volt egy pilóta, aki nem ismerte, hogy mi ez, de megőrizzük inkognitóját, nem akarjuk beégetni ezzel, hogy rajta kívül mindenki tudta mire való ez a szép színes logikai játék.

A győzedelmes Jenson Button is természetesen megkapta, azonban ez a még vele készült adásban sem lesz nagyon látható, mert akkora tömeg volt, de örömmel közölte, hogy persze ismeri sőt Angliában is kapható! Rubens Barrichello  nem volt ilyen lelkes, az ajándékot elfogadta, azonban képet nem engedett csinálni.

Nico Rosberg ugyan szintén örült neki, sőt fényképezni is engedte ezt, a sajtósa azonban később visszaszaladt, hogy nem használhatjuk fel marketing célokra.  Ahogy azt vártam, Adrian Newey már természetesen játszott kockával, de mondtam neki, hogy ha egy mód van rá ezt ne tervezze át, ez így jó, ahogy van. Nevetett ezen. Akiből viszont szintén sikerült lelkesedést kiváltani  az nem más mint a Formula-1 atyaúristene, Bernard Ecclestone!

Örömmel elfogadta, sőt jót mosolygott azon, amikor közöltem vele, hogy ne aggódjon, ez tényleg eredeti magyar termék, nem kínai - kicsit viszonozván neki a tavalyi szellemességét a Szent Korona környékén, nem hiába angol érti a humort.  A legnagyobb mutatvány viszont egyértelműen a Williams boxban történt, ahol Frank Williams szintén ragaszkodott hozzá, hogy csomagolják ki neki a kockát, hadd próbálkozzon vele egy kicsit, de ez már egy másik és különleges történet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!