Eunice Kennedy Shriver emléknap Kőszegen

Másodszor tartották meg az Eunice Kennedy Shriver Emléknapot szombaton Kőszegen. A sportprogramok mellett kulturális műsor színesítette a napot: zenével, tánccal, játszóházzal.

Merklin Tímea

Emlékezzünk és ünnepeljünk együtt sporttal és zenével!  e gondolatnak jegyében szervezték meg a II. Eunice Kennedy Shriver Emléknapot Kőszegen. Az eseménynek nevet adó hölgy a legendás Kennedy-család tagja volt, John Fitzgerald Kennedy elnök húga, politikusnő, polgárjogi aktivista, producer. Például 1999-ben a Christian Bale főszereplésével készült Mária, Jézus anyja című filmnek volt a producere...   Kőszegen úgy emlékeztek rá, mint a Nemzetközi Speciális Olimpia Mozgalom (SOI) alapítójára, tisztelebeli elnökére.  A Speciális Olimpia Szövetség az értelmileg sérült emberek nemzetközi szervezete, amelyet Eunice Kennedy Shriver 1968-ban  hozott létre.

A kőszegi emléknap mottója ez volt:  Engedd, hogy győzzek, de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran! ...  Huber László, Kőszeg város polgármestere, Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke, Wisinger János, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség tiszteletbeli örökös elnöke és Nagy Gábor, a Dr. Nagy László EGYMI igazgatója üdvözölték a rendezvényt.

A Varnyú Country zenés gyermekműsora után iskolások számára szervezett sportversenyek zajlottak. Néptáncoltak a Zsirai Értelmi Fogyatékosok Otthonának lakói. Az Eunice Kennedy Emlékfutás Kőszeg belvárosában volt. A déli harangszókor kezdődött a  Csütörtök 12 együttes muzsikája,  utána judo-bemutatót láthattak az érdeklődők. A Magyarszerdahelyi Fogyatékosok Rahbilitációs Intézete és Otthona kórusának produkciója után ping-pong versenyt rendeztek. Anita adott műsort, majd integrált streetball-bemutató volt ismert sportolókkal, közéleti személyiségekkel. Bemutatkozott a kőszegi mazsorettek integrált csoportja. Dukai Regina műsora után Várkonyi Attila lépett fel, majd a Nemadomfel együttes. Egész nap asztalitenisz, kosárlabda és bocsa bemutatók zajlottak, játéklehetőséggel.

Az emléknap meghívottjai a következő sztársportolók  voltak: Fábián László,  olimpiai bajnok öttusázó,  Hrutka János  válogatott labdarúgó,  Kropkó Péter  Ironman-bajnok, Madaras Ádám világbajnok öttusázó, Madnyánszky Szilvia  világbajnok kajakos, Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó, Zsebe Ferenc válogatott kosárlabdázó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!