Gyorsan tolatott a mozdony, két utas megsérült a szombathelyi pályaudvaron

Két utas könnyebben megsérült a szombathelyi pályaudvaron pénteken délután, amikor a Keleti pályaudvarra közlekedő szerelvényre a megengedettnél nagyobb sebességgel rátolták a mozdonyt.

Vas Népe

A szombathelyi vasútállomáson a 4-es számú vágányon, egy mozdony a járműszerelvényre való rácsatlakozáskor tolatást hajtott végre, ekkor az első kocsinak nekiütközött. A balesetben a szerelvény megrongálódott, két utast a Szombathelyi Markusovszky Kórházba szállítottak.

A baleseti helyszínelő megállapította, hogy a MÁV alkalmazottja egy nagypiriti férfi egy V43-as sorozatszámú villanymozdonnyal tolatási manővert hajtott végre az 1-es vezetőállásból, ekkor a villanymozdonnyal nekiütközött a 4-es számú vágányon álló három személyszállító vagonnak.

Az ütközéskor a középső vagonba felszálló nemeskocsi gyerek és egy kemenesmagasi nő - az előzetes orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

A helyszínen lefoglalták a villanymozdony menetíró-szalagját, valamint helybenhagyással a működésképtelenné vált villanymozdonyt. Az anyagi kár körülbelül 150.000 forint.

Az ügyben büntetőeljárás indult a mozdonyvezető ellen, gondatlanságból elkövetett vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!