Húsz tonna csontliszt égett el a szikszói raktártűzben

Húsz tonna csontliszt semmisült meg abban a tűzben, ami a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón, egy raktárban keletkezett; a lángokat harminc tűzoltó fékezte meg, tájékoztatta a miskolci tűzoltóság szóvivője szombaton az MTI-t.

MTI

Bódi Zoltán elmondta, hogy péntek este - egyelőre tisztázatlan körülmények között - tűz keletkezett a körülbelül 80-szor 30 méteres alapterületű vasbeton szerkezetű raktárban Szikszón. Az állatifehérje-feldolgozó üzem raktárában 200 tonnánál nagyobb mennyiségben csontlisztet tároltak, egy köbméteres műanyag zsákokban.
   
A tűzjelzés után - hármas riasztási fokozat alapján - a miskolci, az encsi és a kazincbarcikai tűzoltóság járműivel vonultak a helyszínre. A harminc tűzoltó összesen nyolc vízsugárral kezdte oltani a sűrű füsttel telített raktárban izzó csontlisztet és a műanyag zsákokat - ismertette.
   
Hozzátette: a több órán át tartó oltási munkálatok, és a szellőztetés után, az elsődleges kárfelmérés alapján összesen 800-1000 négyzetméteren  mintegy húsz tonna csontliszt semmisült meg. A nagy hő miatt az épület vasbeton szerkezete is több helyen károsodott.
   
Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésének okát szakértők vizsgálják - mondta Bódi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!