Maros Kupa: a Körmend a második ellenfelét, a Ploiestit is megverte

A Maros Kupa felkészülési kosárlabdatornán a második mérkőzését is megnyerte a MJUS-Fortress Körmend csapata.

Vas Népe

MJUS-Fortress Körmend - Asesoft Ploiesti 93-87 (17-20, 28-21, 26-18, 22-28). - Marosvásárhely, 400 néző, vezette: Bucuresti, Habor, Fumu (románok).

Körmend: Mladenovic 8/3, NÉMETH 12/6, Ferencz 5/3, BELL 31/15, TOWNES 20. Csere:  Ruják 8/3, Cseh 6/6, Sonyák 3. Edző: Sabáli Balázs.
Ploiesti, legjobb dobók: Burlacu 24/6, Jones 18/3, Albijanic 15. Edző: Vladimir Arnautovic.

Egy játékossal szűkült a körmendi keret a torna második napjára. Dávid Gergelyt valószínűleg vírus fertőzte meg, teljesen legyengült. A csütörtöki nyitónapon a vasi csapat a Csíkszeredát (84-74), az ellenfél a házigazda Maros KK-t (98-90) győzte le.

A Ploiesti jobban kezdte a mérkőzést, keményen védekezett, agresszíven támadott, de a Körmend összekapta magát és a második negyed elején átvette a vezetést. Cseh két gyors triplával is betalált, de Ferencz, Németh és Bell is szállította a pontokat. Ahogy egyre inkább összeállt a körmendi védekezés, úgy a tíz pontot is elérte az előny.

A harmadik negyedben is élt a piros-fekete virtus, a 30. percben 71-59 állt a táblán. Az utolsó negyedben védekezést váltott a rivális. A zóna ellen öt körmendi tripla maradt ki, közben felzárkózott a Ploiesti. Három perccel a vége előtt kiegyenlített a román csapat, de egy utolsó hajrával, valamint fegyelmezett végjátékkal a Körmend győzött. A vasiak szombaton (17.00) a Maros KK ellen zárják a tornát.

Sabáli Balázs: Az eredmény talán kicsit meglepő, Dávid Gergely lebetegedése után az előjelek nem ezt ígérték. A játékunkon még nagyon sok csiszolni való van, de a tartásunk végig megmaradt. Townes csütörtökön halványabb volt, ma sokat tett hozzá, Bell pedig az egyéni képességeit kihasználva volt vezére a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!