Móka, tánc, borozás: szüreti mulatságok megyeszerte

Alsóújlakon, Bozsokon, Csepregen, Sárváron és Vasszécsenyben a hétvégén rendezték meg a szüreti mulatságokat. A rendezvényeknek gyönyörű, napfényes idő kedvezett.

Némethy Mária

Az amúgy is szép Bozsok mindig nagyon hangulatos ilyenkor. A faluhoz érve mosolyt fakaszt a hatalmas szalmabábu, amely fogadja a szüretre  érkezőket. A program is nagyon gazdag volt szombaton. 8 órától biopiac volt a Kneipp-kertben, azután lovaskocsikázni lehetett a faluban, a Borházban pedig bort kóstolni zeneszó mellett. Megrendezték a helyi borok- és gyümölcsös sütemények versenyét, a gyermekek pónin lovagolhattak, majd egymást követték a különféle műsorok. Délután rendezték meg a szüreti felvonulást: ahol a menet megállt, ott móka, tánc, borozgatás folyt. A nap este szüreti mulatsággal zárult, bállal, ami egészen hajnali 3-ig eltartott.

Sárváron is jártunk, ahol jelmezes felvonulást és szüreti bált is tartottak szombaton. Délután a jelmezes felvonulás a Petőfi lakóteleptől a Násdasdy várig tartott, ahol Máhr Tivadar alpolgármester köszöntője után kiosztották a Virágos Sárvárért verseny díjait. A folklórműsorban a Regős Együttes, a gencsapáti, a celldömölki és sárvári néptáncosok, a Szökős Táncegyüttes  lépett fel. Este szüreti bált rendeztek, a palettát malac- és báránysütés, továbbá íjászat színesítette.


A megye hagyományosan legrégibb, legnagyobb, leglátványosabb szüreti rendezvényét, a Kőszegi Szüretet és a hozzá kapcsolódó, Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót két hét múlva,  szeptember 22-25. között rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!