Nemzetiségi nap: csuhézás, agyagozás a múzeumfaluban

Szombaton nyolcadszor rendezik meg a nemzetiségi napot . A Vasi Múzeumfaluba délután fél 3-tól ingyen lehet belépni, majd hagyományőrző programokban résztvenni.

Némethy Mária

A szombathelyi német, horvát, szlovén és roma önkormányzat, a Szombathelyi Horvátok Egyesülete, a Pável Ágoston Szlovén Kulturális Egyesület, a HÁROFIT Közhasznú Egyesület és a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága  szombaton nyolcadik alkalommal rendezi meg a Vasi Múzeumfaluban a Szombathelyi Nemzetiségi Napot.     

A Vasi Múzeumfaluba a belépés délután fél 3-tól  ingyenes lesz. 15 órától a  Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Tánccsoport mutatkozik be, majd a nemzetiségi önkormányzatok elnökei anyanyelvükön köszöntik a résztvevőket.   A nemzetiségi napot dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nyitja meg,  köszöntőt mond Angelina Trajkovski, a Szlovén Köztársaság főkonzulja.

A műsorban fellép a Szlovén Önkormányzat Szombathelyi Nefelejcsek népdalköre és a Crazy Dancers roma tánccsoport. 

16 órától  folyamatosan lehet  ismerkedni a népi mesterségekkel, munkadarabokat lehet készíteni  műhelyvezetők segítségével. 16.30-tól folyamatosan néptánc tanítás és hagyományőrző programok lesznek. Bemutatják a vaskeresztesi szüreti hagyományokat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!