Takarítónők lopták a baromfitermékeket a sárvári üzemből

Táskájukban több kilogramm húst próbált kicsempészni az egyik sárvári üzemből az a három takarítónő, akiket a biztonsági szolgálat emberei a napokban lebuktattak. Információnk szerint a cégben dolgozó káldi asszony bízta meg őket a lopással. Az ügyben a rendőrség szabálysértési eljárást indított.

Takács Gábor

A baromfi feldolgozással foglalkozó sárvári cégnél három dolgozó már egy ideje kilopta a gyárból a különféle termékeket. Múlt pénteken kora reggel a biztonsági szolgálat tagjai egy rutinellenőrzésen lebuktatták a triót.

A portán kiléptetésnél - csomagátvizsgálás közben - egy meggyeskovácsi, egy acsádi, és egy vásárosmiskei lakosnál harmincezer forint értékben különféle helyben készült baromfitermékeket találtak. A nők bérelt munkaerőként dolgoztak a cégnél, takarítók voltak. 

A házkutatás alatt a hűtőből és a kamrából további húsok kerültek elő. Úgy értesültünk, hogy a kihallgatáson az elkövetők terhelő vallomást tettek a cégnél dolgozó káldi asszonyra, mert a nő megbízásából lopták el a baromfihúst.

Érdeklődésünkre Leibinger Eszter,  a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az ügyben három embert hallgatott meg a rendőrség. Ezután még egy káldi lakos is a rendőrség látókörébe került. A Sárvári Rendőrkapitányság vele szemben szintén szabálysértési eljárást indított.

A három tetten ért személy - akikkel szemben tulajdon elleni szabálysértés miatt folyik eljárás - külön-külön maximum 150.000 forint pénzbírságra számíthatnak. Az ügy egyéb körülményeinek tisztázása további vizsgálat tárgyát képezi - tette hozzá a szóvivő.

A biztonsági szolgálat emberei múlt szerdán is lebuktattak egy nőt, aki egy-két csomag virslivel próbált kisétálni a gyárból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!