Ábrahám Ferenc lett a vasi MTESZ elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott a MTESZ vasi szervezete. Az elnök Ábrahám Ferenc a Vas Megyei Építész Kamara elnöke lett, alelnökei Barna Tamás és Kovács Jenő.

Erős D. Zoltán

A Műszaki  és Természettudományos Egyesületek Szövetségének  (MTESZ) Vas Megyei  Szervezetének az alapszabálya szerint  négyévenként tisztújító közgyűlést kell tartani. Ez most  vált aktuálissá, hiszen lejárt a 2007-ben megválasztott  vezetés mandátuma. A tisztújítás előkészítéseként a jelölő bizottság levélben kérte a MTESZ  helyi szervezetének a tagegyesületeit, hogy a közgyűlésbe tagokat delegáljanak.

A közgyűlés számára az elmúlt négy esztendő munkájáról Barna Tamás elnök készített beszámolót. Ebben szó volt a szövetség kiterjedt kapcsolatrendszeréről, különböző szervezetekkel való együttműködésről, s részletesen kitért  a kamarai kapcsolatokról. Beszámolt a nemzetközi együttműködésekről, tanulmányutakról és külföldi  konferenciákról. 

A MTESZ maga is aktív a konferenciák szervezésében. Évente két alkalommal rendeznek regionális  adókonferenciát, hagyományosnak számít a bükfürdői Munkavédelem  és érdekvédelem országos szakmai  tanácskozás, s házigazdái voltak az országos munkavédelmi konferenciának is. 

Újdonságként az idén első alkalommal szerveztek szakmai fórumot a fürdők biztonságáról, amely a tervek szerint  novemberben tovább folytatódik.   

A  jelölő bizottság javaslatára a közgyűlés - az elnöki posztról leköszönő - Barna Tamás utódjaként  a MTESZ  Vas Megyei Szervezete elnökének Ábrahám Ferencet, a Vas Megyei Építész Kamara elnökét választotta meg. 

Alelnökként pedig  Barna Tamásnak, valamint az eddig is a MTESZ alelnökeként tevékenykedő Kovács Jenőnek   szavaztak bizalmat.

Megválasztását követően Ábrahám Ferenc megköszönte a bizalmat, s elmondta, hogy fő törekvése a fiatal műszakiak bevonása a szakmai  munkába. Véleménye szerint  ez a megújulás szinte egyedüli záloga. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!