Holttestek a szállodában: kivégezték Kadhafi 53 hívét

Moammer Kadhafi rezsimjének 53 emberét bírósági eljárás nélkül kivégezték Szirtben, egy szállodában - közölte hétfőn a Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet HRW).

MTI

A HRW felszólította az Átmeneti Nemzeti Tanácsot (ÁNT), hogy haladéktalanul kezdje meg a tömeges kivégzés kivizsgálását, és állítsa bíróság elé a felelősöket.
   
Peter Bouckaert, a HRW illetékese elmondta: a szóban forgó lakatlan szállodában 53, már oszlásnak indult holttestre bukkantak. A halottak egy részének hátrakötötték a kezét, mielőtt megölték őket. A tetemek állapotából szakértők arra következtettek, hogy október 14. és 19. között végeztek velük.
   
Bouckaert szerint a szállodai mészárlás azoknak a gyilkosságoknak a sorába illeszkedik, amelyeket a magukat törvény felett állónak képzelő Kadhafi-ellenes felkelők követtek el. "Ha az ÁNT nem vizsgálja ki ezt a bűntettet, az jelzés lesz arra vonatkozóan, hogy a Kadhafit legyőző erők bármit megtehetnek, nem kell tartaniuk a következményektől" - fogalmazott a HRW szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!