ISIS Dance Open: nemzetközi táncverseny a sportházban

Nemzetközi táncverseny színhelye lesz szombaton az Agora-Művelődési és Sportház: a IV. ISIS Dance Open viadalra mintegy másfélszáz páros érkezése várható Szombathelyre.

Simon Erzsébet

Tizennégy éve szervez rangos táncversenyeket a Lorigo Táncsport Egyesület Szombathelyen. Egy évtizeden keresztül magyar bajnokságoknak adott otthont a sportház, négy éve pedig a nemzetközi porondra kilépve  IDSF - ez év júliusától WDSF-re (World Dance Sport Federation) változott a nemzetközi szakszövetség neve - nemzetközi verseny színhelye ISIS Dance Open elnevezéssel.

Az idei rendezvény szombaton lesz az Agora-Művelődési és Sportházban, a szakmai szervező Lorigo TSE és a város közös programjaként. A mostani viadal jelentősebb mind a résztvevők számának, mind a verseny rangjának tekintetében.

Az esemény a nemzetközi versenynaptárban is helyet kapott; ennek hatásaként a jelentkezők száma is jóval több, mint az elmúlt években, hiszen értékes világranglista pontokat szerezhetnek a bemutatkozó párosok.

Tizenhárom ország több mint százötven kettőse jelezte a részvételét. A nemzetközi pontozóbírói gárda 11 országot képvisel, a döntnök az osztrák Wolfgang Eliasch lesz. A fiatalabb korosztály nyílt versenyei délelőtt kilenc órakor kezdődnek, ekkor alacsonyabb osztályban szereplő duók lépnek parkettre, köztük szombathelyi fiatalok.

Az eredményhirdetés után, délután egy órakor rögvest a nemzetközi versenyek kezdődnek. A nyolc órakor kezdődő esti programban a felnőtt standard és latin kiemelt versenyek középdöntőit és  döntőit, valamint a junior open latin és a senior standard verseny döntőit láthatja a közönség.

A WDSF International Standard és a WDSF International Latin versenyen a tavalyi viadal győzteseit is köszönthetjük, de az előbbi mezőnyben parkettre lép a lorigós Varga Gábor-Bai Dóra, míg az utóbbiban  Gombkötő Balázs és Polgár Dalma is - tudtuk meg Faludiné Lovas Henriette-től, a házigazda egyesület művészeti vezetőjétől.

Bemutatót tart a szombathelyi Galaxy Rock and Roll Táncklub, a műsorvezető Détár Enikő, szakkommentátor társa  Filák Péter lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!