Jó és rossz hír a dabronci sérültről

Az MR vizsgálat nem mutatott ki agytörzsi elváltozást, ám szerda délutánig még nem tért magához a dabronci áramütéses munkabalesetet szombathelyi sérültje.

Nagy Ildikó

A légzése és a keringése stabil, de tegnap délutánig nem tért magához a Dabroncon áramütést szenvedett 44 éves  szombathelyi férfi. Dr. Szabados György,  a veszprémi kórház osztályvezető főorvosa elmondta: a kedden elvégzett MR-vizsgálat nem mutatott ki agytörzsi elváltozást, így elvileg van remény arra, hogy a férfi felépül. Az azonban nem megnyugtató, hogy  még nem tért magához.
 
- A hozzátartozóknak azt szoktam mondani, ha valaki vízbe esett, nem az a lényeg, hogy milyen mély vízbe esett, hanem az, hogy milyen hamar kerül felszínre - magyarázta a főorvos, utalva arra, hogy minél hosszabb ideig nem tér magához a sérült, annál nagyobb mértékű károsodásra kell számítani.

A Veszprém megyei munkavédelmi szakhatóság képviselője  az mti-nek azt nyilatkozta:  négy munkást egy ismert zalai cég foglalkoztatott, a másik két sérült (feltételezéseink szerint a szombathelyiek) egy alvállalkozó révén kerültek Dabroncra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!