Ki mondta előbb? Összeveszett a Fidesz és a Jobbik a rovásírásos tábla ötletén

Vita alakult ki legutóbb a rovásírásos táblák kapcsán a kormánypárti és a jobbikos képviselők között a körmendi képviselő-testületi ülésen. Végül mindenki örült a döntésnek.

Kozma Gábor

Rovásírásos helységnévtáblák kihelyezését kérte a testülettől Szabó Ferenc Fidesz-KDNP-s alpolgármester, aki magánszemélyként már hosszabb ideje foglalkozik a témával. Mint mondta, fontos, hogy az iskolások is tisztában legyenek a rovásírás jelentőségével, ezért indokoltnak látszik az ilyen jellegű helységnévtáblák kihelyezése.

Ugyanakkor a Jobbik részéről is érkezett javaslat, mégpedig Holecz Ferenc városi elnök és Auer Miklós önkormányzati képviselő részéről. A vitát az váltotta ki, hogy ki lopta el a show-t, vagyis melyik javaslat született korábban. A Jobbik közleményében az áll, hogy ők már 2010 őszén elindították a folyamatot, ám  a bizottságok elé és a testületi ülésre úgy került az előterjesztés, hogy az alpolgármester már tavasz óta szeretett volna ilyen táblákat. Ezzel már két pályázó is lett a feladatra... 

A Jobbik kezdeményezése szerint körmendi alapszervezetük állta volna a költségeket, ám a képviselő-testület Fidesz-KDNP-s többségének döntése értelmében "Az amúgy is nehéz helyzetben lévő körmendi önkormányzat viseli az anyagi terheket. Ettől függetlenül örülünk annak, hogy megvalósul az általunk felvetett elképzelés. Célunkat így is elértük," írják levelükben, amelyet a két említett személyen kívül még ellátott kézjegyével Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei elnöke is.

A testület végül elfogadta a javaslatot, mégpedig az alpolgármester indítványaként. Megállapították, hogy az elhelyezés ügyében a közút kezelőjének van hatásköre eljárni, az engedélyt kiadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!