Egészséghét: ingyenes aerobik és zumba Bükön

Novemberben egy héten át mindig kiemelt figyelmet szentel az egészségnevelésnek a büki Művelődési Központ és a védőnői szolgálat.

Tersztyánszky Krisztina

A hétfőn kezdődött egészségnevelési héten ezúttal is mozgásra csábítják a városlakókat. Sok éves hagyomány, hogy ezen a héten ingyenesen látogathatók  az olyan mozgásos foglalkozások, mint az aerobik vagy  az alakformáló torna, melyek mellé csatlakozott a zumba, valamint a pénteken sorra kerülő  várandós torna fitballal, és a csontritkulást megelőző gyakorlatok. Minden évben akadnak egy páran, akik eljönnek kipróbálni valamelyik mozgásformát, és aztán itt is maradnak.

Az egészséghét sosem telhet el babák nélkül. Mindig nagy sikert arat a babamasszázs bemutató, az idén pedig a legkisebbek egészséges táplálása is terítékre került. Az anyukáknak szerda délelőtt Lugosi Nikolett dietetikus beszélt arról, mi ajánlott és mi kerülendő a kisbabák étrendjének összeállításakor. Sokan érdeklődtek az állapotfelmérés és a hallásvizsgálat iránt,  ismerkedtek a lelki harmóniát elősegítő Bach-terápiával.

A programokba mindig bevonják az óvodás és iskolás korosztályt is. A kedden megnyílt kiállításra 165 rajz érkezett ovisoktól és kisiskolásoktól a test egészsége témában. Alma és müzliszelet volt a jutalmuk. A középiskolások több csoportjának pedig dr. Doma Géza tartott ismeretterjesztő előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!