Együtt a református egyházmegye hívei Szentgyörgyvölgyön

Az előző évekhez hasonlóan idén is együtt ünnepelték az Őrségi Református Egyházmegye hívei a reformáció napját, ezúttal a szentgyörgyvölgyi templomban.

Tersztyánszky Krisztina

A központi hálaadó istentisztelet helyszínéül minden évben általában egy-egy apadó létszámú gyülekezetet keres fel a reformátusság. Ezúttal  mintegy négyszázötven hívő érkezett az egész egyházmegyéből, zömmel vasi településekről.

Az eseményen  az egyházmegye lelkipásztori kara  teljes létszámban részt vett, és voltak itt Ausztriában és Szlovéniában szolgálatot teljesítő lelkészek  is a velük érkezett küldöttségekkel egyetemben. Szép és felemelő látvány volt a megtelt templom, a helyi gyülekezet megfogyatkozott létszáma miatt ez ritka dolog errefelé.

Az alkalmat megtisztelte jelenlétével  az egyházkerület vezetősége is, az igehirdetést Steinbach József püspök végezte. Az istentisztelet után az ünnepi gyülekezet a helyi iskola elé vonult, ahol  megkoszorúzták az iskola névadójának, Szentgyörgyvölgy egykori tudós tanítójának a szobrát. Az országosan is jelentős egyéniségről Szakál Péter esperes emlékezett meg.

Az ünnepség az iskolában megtartott szeretetvendégséggel zárult. Az istentisztelet perselypénzét a helyi műemlék templom javára ajánlották fel az adakozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!