Johanneum: nincsen gond az intézmény működésével

A Johanneum Evangélikus Diakóniai Központban tartotta legutóbbi, kihelyezett ülését a szombathelyi önkormányzat Szociális és Családügyi Bizottsága.

Tersztyánszky Krisztina

A bizottság időről időre más intézménnyel ismerkedik kihelyezett ülésein. Ezúttal azért esett a választás a Johanneumra, mert  ellenzéki politikusok kritikai észrevételeket, célzásokat vetettek fel az intézmény működésével kapcsolatban.

A felvetések nyomán az önkormányzat egészségügyi és családvédelmi osztálya - mivel a város is ellátási szerződéses viszonyban áll az intézménnyel - helyszíni ellenőrzést tartott, és mindent rendben találtak. Szakály Gábor a szociális bizottsági elnök hozzátette: a 65 súlyosan fogyatékos személyt és ugyanennyi időskorút gondozó  bentlakásos otthonban az ápoltak életkora meghaladja a hasonló problémákkal küzdő sorstársaikét.

A megyei önkormányzati tulajdonú intézményt 2004-ben vette át  tartós használatba a Magyarországi Evangélikus Egyház. A szerződés akkor is jogfolytonos, ha a diakóniai központ állami tulajdonba kerül. Az  üzemeltető az átvétel óta mindent elkövet, hogy az itt lakók ellátása megfeleljen az elvárásoknak. A munkatársi létszám megfelel a törvényi előírásoknak, sőt az ellátás színvonalát önkéntes munkások bevonásával is javítják.

Gregersen-Labossa György
 evangélikus lelkész, a Johanneum egyházi vezetője arról tájékoztatott: az egyház fejlesztéseket készít elő a fűtés korszerűsítésére, a fogyatékosok lakóotthonba történő kitagosítására. Ha sikerül pályázati támogatással infrastrukturális fejlesztéseket végrehajtani, a dologi kiadásokon megspórolt költségeket a személyi feltételek további javítására fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!