Jön az okostéve: visszafelé is lehet filmet nézni

72 órás visszamenőleges tartalomelérés, megállítható adás, gyerekzár és premier előtt vetített filmek. Az okostelefon után itt az okostévé.

MTI

A magyar piacon elsőként interaktív megoldásokkal kiegészült műholdas tévészolgáltatást vezet be a Magyar Telekom Nyrt. A cégnek 200 ezer internetes tv-előfizetője (IPTV) van, a kábeltévés szolgáltatását 220 ezren veszik igénybe, míg a műholdas szolgáltatást (Sat TV) több mint 270 ezren.

Az okostévé szolgáltatás lényege, hogy a néző beleszólhat a tartalomba, irányítani tudja, mit nézzen.A december elsejétől bevezetendő SAT-interaktív szolgáltatással 2,5 millió háztartás számára válik elérhetővé a T-Home interaktív tv-szolgáltatása.A filmbox ma már mintegy ezer filmet tartalmaz, s a jövőben műholdon is megjelenik az archív elérés is, azaz visszafelé is lehet nézni 72 órás időben a műsorokat.
   
A szolgáltatás igénybevételéhez - a hagyományos Sat TV-hez szükséges eszközökön kívül - speciális vevőegységre (Interaktív Sat TV set top box) valamint hálózati digitális elosztóra (home gateway, router), továbbá minimum másodpercenként 1 megabit garantált letöltési sebességgel rendelkező T-Home internet szolgáltatásra van szükség: az interaktív szolgáltatások a normál internet-hozzáférésen keresztül működnek.

A Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Christopher Mattheisen kifejtette, az IPTV szolgáltatás népszerűsége dinamikusan nő, mint ahogyan a megállítható adás, a visszanézhető műsorok, a videotéka, a premier előtt is megnézhető filmek, az elektronikus műsorújság és a gyerekzár iránti igény is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!