Közgyűlés után: a SZOVA-vezér nagy honvédő háborúja?

Az ellenzék a SZOVA Zrt. vezérigazgatójának honvédő háborújáról, a Fidesz a konstruktív munkáról és az újraélesztésről beszélt a közgyűlést összegző pénteki tájékoztatón.

Nagy Ildikó

- A SZOVA vezérigazgatója hős honvédő háborút folytat, amelyben saját magát védi - mondta dr. Czeglédy Csaba az MSZP-SZTKE közgyűlést értékelő tájékoztatóján.

Szerinte dr. Németh Gábor vezérigazgató hülyének nézte a városatyákat, hiszen egy olyan előterjesztést nyújtott be a közgyűlésnek, amelyet előtte sem a városvezetőkkel, sem az ellenzékkel nem egyeztetett. Németh Kálmánnal együtt azt is sérelmezték, hogy a cégvezető az utolsó pillanatban állt elő azzal az ötlettel, hogy a város vegye meg a SZOVÁ-tól a buszpályaudvar építésére és az ipari park bővítésére vásárolt ingatlanokat. A képviselők hangsúlyozták: konstruktív ellenzéki együttműködést ajánlottak a nehéz pénzügyi helyzetben lévő város vezetőinek a jövő évi költségvetés készítése során, a munkát elsősorban a bevételek növelését eredményező javaslatokkal kívánják segíteni.

A városvezetés szemszögéből Marton Zsolt alpolgármester értékelte a közgyűlést. Nyugodt hangvételű, konstruktív munkáról beszélt, majd elsőként a Szombathely a segítés városa című program elfogadásáról beszélt. A program során azt szeretnék elérni, hogy Szombathely lakosságának 30 százaléka megtanulja az újraélesztés módszerét. Ehhez a város legnagyobb munkaadóira is számítanak: a cégek az anyagi segítségen túl azzal is segíthetik a program megvalósulását, hogy dolgozóiknak lehetővé teszik a kurzusokon történő részvételt. A szociális ügyekről szólva a házi segítségnyújtás hétvégi napokra történő kiterjesztését, a Zanati úti létesítmény integrált - a hajléktalanok nappali foglalkoztatást is lehetővé tevő - intézménnyé történő fejlesztését, valamint a Barátság utcai idősek klubjába tervezett integrált demens részleg kialakítását említette fontos eredményként. 

Marton Zsolt kérdésünkre beszámolt arról is, hogy a lapunk csütörtöki számában említett,  Vörösmarty utcai, a közterület-használati engedélyétől másfél hónapja megfosztott vegyesbolt tulajdonosának fellebbezését zárt ülésen elutasították, zöld utat adva ezzel az azonnali hatósági végrehajtásnak.

A SZOVA-ügyről az alpolgármester elmondta: a közgyűlés a decemberi közgyűlésre elkészülő (immár ötödik) ingatlanbecslés ismeretében dönt arról, hogy megvásárolja-e a SZOVA által kínált ingatlanokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!