Megújul Bük központja: tematikus piacteret is kialakítanak

Megújul Bük központja. A több mint 460 millió forintos városrehabilitációs beruházás eredményeként valódi centrummá válik a belváros.

Simon Erzsébet

Több mint 330 millió forint támogatásban részesült a kisváros önkormányzata a "Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban elnevezésű pályázaton." Az uniós forrásból kapott pénz a beruházás összköltségének - ami valamivel meghaladja a 466 millió forintot - mintegy 71 százaléka.  A fennmaradó részt Bük önerőből és magántőke bevonásával finanszírozza.

A belváros megújítási programjának célja egy közigazgatási, közszolgáltatási, kereskedelmi és kulturális centrum kialakítása, amely amellett, hogy a helyi polgároknak magasabb életminőséget kínál, a településre látogató turisták számára is valódi vonzerőt jelenthet.

A csütörtöki projektnyitón Németh Sándor polgármester ismertette a fejlesztéseket: elkészül az Eötvös park komplett rekonstrukciója, létrejön egy tematikus gyalogos zóna az Eötvös tér és az önkormányzat épülete között, a Széchenyi utcában. A Baross park Széchenyi utcai részén sor kerül egy időszaki, tematikus piactér kialakítására.

Szabadtéri rendezvényteret építenek a művelődési ház udvarán, akadálymentesítik a kultúrházat, a bővítésével pedig egy vendéglátóipari egységet hoznak létre. Közszolgáltató központtá válik, bővül és megújul az önkormányzat épülete is. A városközpont funkcióbővítésének célja a hagyományos belvárosi mag aktívabb bevonása a városi életbe, a történelmi városközpont és a közösségi élet tereinek funkcionális összekapcsolása, a belvárosi élet újjáélesztése, a társadalmi kapcsolatok erősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!