Zökkenőmentesen működik a kormányhivatal, a kormányablak

Kormányhivatali látogatását követően megszemlélte a kormányablakot a vasi megyeszékhelyen a szaktárca államtitkára. Megállapította: itt is ügyfélbarát a szolgáltatás.

Simon Erzsébet

A Vas Megyei Kormányhivatalban tett látogatást dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára, majd dr. Harangozó Bertalan kormánymegbízott kíséretében megszemlélte a Hunyadi úti kormányablakot.

Sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá: az országban 29 helyen van kormányablak, amelyekhez a feladatok bővítését követően most  61  ügykör tartozik. Szombathely a 16. helyszín, ahol megtekinti, hogyan is működnek a gyakorlatban a kormányablakok.

Az államtitkár kijelentette: itt is azt tapasztalta, hogy a korábbi szemlélettel ellentétben ügyfélbarát a szolgáltatás. Beszélt a területi közigazgatás szervezeti átalakításáról, az államigazgatási és önkormányzati feladatok szétválasztásáról, s hogy 2013 végéig helyre kell állítaniuk az állam tekintélyét. A változtatásokat követően akkorra mintegy 300 kormányablakot nyitnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!