Aczél felfüggesztve, új edzőt kereshet a Haladás

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága mai ülésén felfüggesztette sportszakmai tevékenysége alól a fogadási botrányba gyanúsítottként szereplő Aczél Zoltánt.

Vas Népe

Azcél mellett K. Zsolt menedzser sem dolgozhat a magyar labdarúgásban az ügyben hozott jogerős bírósági ítéletig. A fegyelmi bizottság döntése első fokon született, van helye fellebbezésnek.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Aczél jelenleg nem láthatja el a vezetőedzői posztot a Haladásnál.

- Mindig van lejjebb - mondta Dr. Czeglédy Csaba, Aczél jogi képviselője a nyugat.hu-nak. -  Az MLSZ olyannyira nem ad a látszatra, hogy ügyfelemet és engem sem értesített arról, hogy egyáltalán elindította az eljárást. Nem hívtak meg minket, hogy elmondhassuk védekezésünket. Zoli sem magára, sem másokra nem tett vallomást. Szabad ember, akárcsak az etikai bizottság tagjai. Úgy látszik, hogy az adófizetők pénzén működő MLSZ-ben van pénz arra, hogy kártérítést fizessenek ügyfelem egzisztenciális ellehetetlenítéséért. Noha semmiféle határozatot nem kaptunk, a biztonság kedvéért a fellebbezésünket elküldtük, hogy nehogy egyszer csak a tudtunk nélkül jogerőre emelkedjen, és ne lehessen jogorvoslattal élni ellene, írja a Haladás hivatalos honlapja.

Portálunk úgy értesült, hogy a látszat ellenére a klub tulajdonosai között nem volt egyetértés abban, hogy ebben a kényes szituációban is Aczél Zoltán maradjon-e a zöld-fehérek edzője. Az MLSZ mai döntése azonban merőben új helyzetet teremtett, hiszen tulajdonképpen eltiltotta Aczél Zoltánt az edzősködéstől. A klubnál rövidesen újabb taggyűlést tartanak, ezen kerülhet napirendre az edzőkérdés.

A szakembert egyébként holnap szembesítik két volt labdarúgójával, a fogadási botrányban szintén gyanúsítottként szereplő Sütő Lászlóval és Horváth Gáborral.

Mint ismert, Aczélt fogadási csalás gyanúja miatt korábban előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, majd miután ügyvédjei fellebbeztek a döntés ellen, kiengedték a fogdából.

Marton Zsolt alpolgármester, a többségi önkormányzat képviselője a haladas.hu-nak nyilatkozva leszögezte:  "A szerdai taggyűlésen tehát első dolgunk lesz, hogy tájékozódjunk, mikor emelkedik jogerőre a határozat, és mi a pontos tartalma. Jelen ismeretünk szerint Aczél Zoltán nem dolgozhat edzőként, a jogerőre emelkedést követően nem végezhet edzői tevékenységet. Emiatt a csapat érdekében a szerdai gyűlésen meg kell hoznunk a szükséges döntéseket."

A teljes CIKK ITT OLVASHATÓ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!