Az év vasi embere 2011: dr. Füzfa Balázs, Galambos Tamás (2.)

Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület tizennegyedik alkalommal hirdette meg Az Év Vasi Embere választást. Sorozatunkban a kuratórium jelöltjeit ismertetjük.

Erős D. Zoltán

Alkalmanként két jelöltet mutatunk be.  A szervezők arra kérik a megye lakosait, szervezeteit, intézményeit, levélben tegyenek további ajánlásokat. Írják meg jelöltjük nevét, lakóhelyét, elérhetőségét és összegezzék teljesítményét. Ajánlásaikat a Vas Megyei Önkormányzat Művelődési Titkárságának címezve (Szombathely, Berzsenyi tér 1.) küldhetik meg, illetve adhatják le a megyeháza portáján. A jelölések és ajánlások alapján a cím odaítéléséről az egyesület kuratóriuma dönt, az eredményt 2012. január 7-én éjfélkor, a megyebálon hirdetik ki.

Füzfa Balázs dr., irodalomtörténész a Nyugat-magyarországi Egyetem docense. Szakterülete a XIX. század magyar irodalma, az élményközpontú irodalomtanítás programja és Ottlik Géza életműve. Tucatnyi nemzetközi, nagyrészt vasi érdekeltségű konferenciát szervezett. Széchenyi István szombathelyi érettségijéhez és 1848 emlékéhez kapcsolódva létrehozta a 48 órás felolvasást több száz résztvevővel. Elsősorban Berzsenyi Dániel, Ottlik Géza és Weöres Sándor életművéhez, s az irodalomtanítás modernizációjához kapcsolódva kutatások, olvasótáborok  kezdeményezője és vezetője. Tudományos kötetek, könyvsorozatok összeállítója, a BÁR című folyóirat főszerkesztője, a Savaria University Press kiadó vezetője. A 12 legszebb magyar vers című programja, s új szemléletű irodalomtankönyvei az ország határain kívül is ismertté váltak.

Galambos Tamás vállalkozó  38 éves, nős, három gyermek édesapja. Testvérével, Balázzsal vezeti a Galambos Trans Kft.-t, a Galambos Logistic Kft.-t és Galambos Grill Kft.-t. A cégek 170 embernek adnak munkát. Tevékenységi területe a nemzetközi és belföldi árufuvarozás, logisztikai szolgáltatás. Új építésű, minden igényt kielégítő logisztikai magas raktárral rendelkező telephelyen. Szombathelyen bérel további raktárterületet. Majdnem minden szombathelyi multinacionális vállalat a megbízóik között van. A vállalkozásaik üzletpolitikájában elsődleges szempont a tisztesség és a becsület. A pillanatnyi üzleti haszonnál fontosabbnak tartja a hosszú távú megbízható kapcsolatokat. Vallja, hogy értékeinket nem maguknak, hanem gyerekeinknek teremtjük. 

(Folytatjuk).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!