Az év vasi embere: Szommer Ildikó, Takács Balázs (5.)

Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület tizennegyedik alkalommal hirdette meg Az Év Vasi Embere választást. Sorozatunkban a kuratórium jelöltjeit ismertetjük.

Erős D. Zoltán

Alkalmanként két jelöltet mutatunk be. A szervezők arra kérik a megye lakosait, szervezeteit, intézményeit, levélben tegyenek további ajánlásokat. Írják meg jelöltjük nevét, lakóhelyét, elérhetőségét és összegezzék teljesítményét. Ajánlásaikat a Vas Megyei Önkormányzat Művelődési Titkárságának címezve (Szombathely, Berzsenyi tér 1.) küldhetik meg, illetve adhatják le a megyeháza portáján. A jelölések és ajánlások alapján a cím odaítéléséről az egyesület kuratóriuma dönt, az eredményt 2012. január 7-én éjfélkor, a Megyebálon hirdetik ki.

Szommer Ildikó történész, igazgatóhelyettes: Az értelmiségi lét és munka közegét történészként és kulturális menedzserként a múzeumok világában találta meg. 1997 óta a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága igazgatóhelyettese és a közművelődési terület vezetője.

A Savaria Történelmi Karnevál újbóli életre hívása és az újszerű, egyedi koncepció megalkotása nevéhez kötődik. Karneváligazgatóként irányítása alatt országos, mi több, nemzetközi hírnévre tett szert a rendezvény. A szervező csapattal 2009-ben Vasi Príma díjasok lettek. Munkásságát Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozata Díjjal, Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével, a Nyugat-Dunántúl Turizmusáért Díjjal ismerték el. Értéket mentő és teremtő akarattal, kitartással, alázattal és hittel végzi munkáját.

Takács Balázs,  38 éves, gazdasági szakember, az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója, nős, két gyermek édesapja. A Vas megyei születésű, gépészmérnöki és gazdasági diplomával is rendelkező ügyvezető 2000 márciusában került az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft-hez. Hétéves kitartó munkájával stabil hátteret hozott létre a bérmunka tevékenységről direkt gyártásra áttérő cégnél. 2007 óta társaság gazdasági ügyvezetője.

Sikerrel kormányozta a céget a 2008-as év recesszió sújtotta időszakán, majd ezt követően a korábbiakat messze felülmúló eredményeket ért el a vállalkozás. Állami támogatás bevonásával milliárdos összértékű beruházásokat hajtottak végre. Az ügyvezető fontosnak tartja a foglalkoztatás lehetőség szerinti folyamatos növelését, s ennek érdekében új vevői projektek elnyerésével igyekeztek és igyekszenek bővíteni a gyártókapacitást.

A munkavállalói létszám az elmúlt négy évben mintegy hétszázzal növekedett, s jelenleg mintegy nyolcvan megváltozott munkaképességű dolgozót is foglalkoztatnak a cégnél. Szoros kapcsolatot ápol a régióban tevékenykedő közép- és felsőfokú szakképzést folytató intézményekkel, s fontosnak tartja, hogy a privát szféra támogatását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!