Ezek voltak 2011 legjobb tweetjei

Bizonyíték bin Laden halálára, tizenegy év után megkerült lány, meglepetés steak a repülétéren. 2011 legjobb sztorijai max 140 karakterben az arab tavasztól a londoni zavargásokig.

Vas Népe

A világ egyik legdinamikusabban fejlődő közösségi médiája a twitter, amelyre naponta 250 millió beírást töltenek fel a felhasználók. A twitter cég központjában szinte lehetetlenre vállalkoztak, az év végéhez közeledve megpróbálták összeszedni 2011 top tíz beírását.

Nos, az élre egy afgán férfi üzenete került. Sohaib Athar arról posztolt, hogy helikopterek köröznek Abbottabad fölött, ami igencsak ritkaságnak számít hajnali egy órakor. A világsajtó később ezt a beírást tekintette az Afganisztánban Oszama bin Laden ellen végrehajtott likvidálási akció első hiteles független bizonyítékának. Számtalan, legtöbbször elképesztő és elkeseredett tweetet szült a földrengés és cunami Japánban, az Arab Tavasz, vagy a nyári londoni zavargások.

A felgyorsult világesemények mellett a megható, vagy éppen megmosolyogtató történetek sem kerülték el a TOP 10 összeállítóinak figyelmét. Itt van mindjárt a New York-i hajléktalan, Daniel esete, aki tizenegy éve kereste már a lányát, és a twitteren egy nap alatt megtalálta. A könnyes családegyesítéshez csak arra volt szükség, hogy a férfi kiposztolja lánya nevét és fényképét.

Alighanem Peter Shankman sem gondolta volna, hogy világhírnévre tesz szert azzal, hogy a repülőn ülve egy tampai üzleti ebédre tartva megosztja követőivel: jólesne neki, ha kedvenc étterme egy friss porthouse steakkel várná visszafelé a Newak reptéren. A Morton's-nál vették az adást, a cég az ingyen steaket egy kiöltözött pincérrel küldte el a reptérhez legközelebb eső üzletéből. Huszonhárom mérföldes távolságról.

A twitteren 100 ezer követővel rendelkező férfi később bevallotta, csak viccelt, egyáltalán nem számított rá, hogy posztját komolyan veszik. 

Komolyan vette magát Kevin Durant is, aki az NBA lockout-jára - a játékosok és a klubtulajdonosok közötti bérvita miatt nem indult el az idény -, mérhetetlenül ráunva arról értekezett néhány karakterben, hogy rettentően unatkozik, ha lenne kivel, szívesen benevezne egy amerikai foci bulimeccsbe valahol Oklahoma Cityben. A csapat összejött, és láss csodát, Durant nem kamuzott, odaért a megbeszélt helyre, s a rajongók bámulatára mozgott egy jót a srácokkal.

Ez volt tehát 2011 a twitteren. Történelem és történetek maximum 140 karakterben.

Forrás: ABC News

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!