Jótékonysági akció: hárommillió forinttal gazdagodott a kórház gyermekosztálya

Sikerrel zárult jótékonysági akciónk, pár forint híján hárommillió forinttal gazdagodott a kórház gyermekosztálya. Olvasóink és cégek segítségének köszönhetően már meg is rendelték a gyermekonkológiai részlegre az intenzív monitort.

Bajdó Bettina

Jótékonysági akciót indítottunk december elején, mivel szerettünk volna segíteni a daganattal küzdő gyermekek kezelésében. Ehhez olvasóink segítségét kértük, hogy adományaik jóvoltából intenzív monitorral lephessük meg a Markusovszky kórház csecsemő- és gyermekosztályának onko-haematológiai részlegének kezeltjeit. Akciónk sikerrel zárult, így az önök segítségével karácsonyi ajándékkal lephettük meg a kórházi részleg és az osztály kezeltjeit.

Az elmúlt hetekben az újságban az orvosok, ápolók, dolgozók segítségével igyekeztünk betekintést nyújtani abba a világba, melyben a gyerekek nem játékkal és tanulással töltik mindennapjaikat, hanem küzdelemmel. Egy olyan kór ellen küzdenek nap mint nap, mellyel csak hittel és reménnyel lehet felvenni a harcot.

Az elmúlt hetekben többször jártunk már a gyerekek között, akik  jóformán beköltöznek a kórházba, hogy felvegyék a harcot a betegséggel. Izolált helyen töltik mindennapjaikat, melyek a túlélésről szólnak. Sírni és  feladni nem lehet, mert akkor a betegség legyőzheti szervezetüket.

Akciónk elején a sárvári, négyéves Giczinger Patrik is mellénk állt, s a történetén keresztül képet kaphattunk arról, hogyan harcolnak szüleivel közösen hónapok óta a leukémiával. 

A jótékonysági akció elindulásakor megkérdeztük a kórház vezetőit,  hogy mi lenne a legnagyobb segítség a részlegen. Azt mondták, nagy hasznát tudnák venni egy intenzív monitornak. Erre azért van nagy szükség, mert a citosztatikus kezelések alatt folyamatosan ellenőrizhetnék a kezeltek állapotát. Most az önök és felajánlók jóvoltából megvehetik ezt a gépet a részlegre. Ellátogattunk a kórházba, ahol átadhattuk az adományainkat. Nemcsak az osztály dolgozói, hanem a gyerekek is körénk gyűltek, hogy használatba is vegyék az ajándékokat.

- Harmadik ízben gyűjtöttünk egy nemes cél érdekében a karácsony előtti időszakban - mondta el az ünnepségen Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője. Először egy kőszegi kisfiú megsegítésére siettünk, majd tavaly a vörösiszap-károsultaknak gyűlt a számlánkon a pénz. Idén úgy döntöttünk, hogy a kórház gyermekonkológiai részlegén lenne a legjobb helye az adománynak. Az olvasói felajánlásokból 999 ezer 914  forint gyűlt össze, a  Szombathelyi Erdészeti Zrt. másfél millió forintot ajánlott fel. Ezen kívül a Pannon Lapok Társasága és Vas Népe 500 ezer forint értékben játékokkal és műszaki eszközökkel lepte meg a kis betegeket. Ebben segítségünkre volt a Ceo Kft., a vezető tévét, dvd-lejátszót és két számítógépet ajánlott fel, valamit a Kramli és Társa Kft., ahonnan rengeteg játékot kapott az osztály.

A főszerkesztő köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették az akciót,  s elmondta, reméljük, hogy lehetőségeinkhez mérten tudtunk segíteni a részlegnek, s mosolyt csaltunk a kis betegek arcára.

Dr. Masát Péter, a kórház gyermekosztályának  onko-haematológiai részlegvezetője köszönetnyilvánítással kezdte beszédét.

- Extra ajándékot kapott ma az osztály - folytatta a részlegvezető, hiszen nemcsak tárgyi eszközök kerültek hozzánk, hanem pénz is. Szeretném kifejezni hálámat mindazoknak, akik segítettek ebben. Tudom, hogy a mai világban mindenkinek nagy szüksége van a pénzre, ezért hatalmas öröm számunkra, hogy ebben a nehéz helyzetben is támogattak bennünket. A műszert már meg is rendeltük a részlegre, s a monitorral a daganattal küzdő gyermekek kezelését könnyíthetjük meg. Nagy ajándékot kaptunk idén, s nagyon jó helyre került a pénz. Külön köszönet a sárvári  Petőfi úti óvodának is, ahol a kis óvodások fogtak össze, s gyűjtöttek játékokat a kis betegeinknek.

EZ AZ IGAZI KARÁCSONYI AJÁNDÉK

Nincs is szebb ajándék annál, amikor az ember adhat. Főleg olyanoknak, akiknek nagy szükségük van rá. Többször is jártunk a részlegen olyan gyermekek között, akik kitartásból, bátorságból és hitből példát mutathatnának bármelyikünknek. A felajánlásoknak köszönhetően közösen tehettünk valamit azért, hogy ebben a harcban segítséget nyújthassunk a gyermekeknek, szüleinknek, s a velük foglalkozó kórházi dolgozóknak. Úgy gondolom, hogy ennél szebb karácsonyi ajándék már nem is kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!