Könyvtárak egy helyen

Korábbi helyéről a Brenner János Kollégium felújított, alagsori részébe költözött a Szent Márton Kölcsönkönyvtár Szombathelyen.

Tersztyánszky Krisztina

 Új életre keltése után hosszú évekig az úgynevezett püspökbazárban, a kegytárgybolt melletti kis helyiségben működött a Szent Márton Kölcsönkönyvtár. A papi hagyatékokból és egyéb forrásokból összeállt gazdag gyűjteményt szívesen látogatták  diákok és idősebb olvasók is, hiszen az egyházi témájú könyvektől a szépirodalmon át a fontos helytörténeti dokumentumokig és folyóiratokig sok érdekesség közül válogathattak itt.

A közelmúltban a könyvtár állományát  remélhetőleg immár véglegesen  átköltöztették a kollégium alagsorába. Ezzel a három egyházi könyvtár:  az egyházmegyei, a Herzan és a kölcsönkönyvtár egy épületben kapott helyet. Így a könyvtárakban dolgozó  munkatársak hatékonyabban és rugalmasabban tudják végezni olvasószolgálati és könyvtárosi munkájukat. Ezentúl a több mint tízezer kötetes kölcsönkönyvtár a kollégisták számára is rendelkezésre áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!