Kőszeg: egyre kevesebb az idős fa

A város képviselői minden évben tanácskoznak Kőszeg környezeti állapotáról. Egy szakértői jelentés sokféle hiányosságot állapított meg, például azt: csökkent az idős fák száma.

Némethy Mária

Az utcák, járdák, közterületek tisztántartását a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. végzi. Munkájuk elvégzésében segítséget nyújt a közhasznú foglalkoztatás, az idén  12 fő látott el köztisztasági, parkfenntartási feladatokat. 

Problémát jelent az utcai hulladékgyűjtők állapota. Főleg rongálás miatt sok helyen hiányoznak, pótolni és cserélni kellene azokat. Kőszegen jelenleg tizenegyféle utcai szemetest használnak. A legtöbb nem felel meg a kívánt követelményeknek.

A kertészeti, parkfenntartási munkákat végző dolgozók létszámát a minimálisra csökkentették, a működőképesség csak megfelelő színvonalúnak mondható a  részben elöregedett géppark miatt is. 

Csökkent a hangulatos, árnyékot adó idősebb fák száma Kőszegen. A parkosítottság aránya jónak mondható ugyan, de  a zöldterületi gazdálkodást  tovább kellene fejleszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!