Nem lesz tömeges kilakoltatás jövőre

Nem kell attól tartani, hogy jövőre tömegek kerülnek az utcára - mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke a Magyar Nemzetnek.

MTI

Krejniker Miklós a lap szombati számában elmondta: az idén megközelítőleg kétszáz kilakoltatást foganatosítottak a végrehajtók, s minden jel arra mutat, hogy az eddig elfogadott adósmentő intézkedések miatt ez a szám jövőre sem változik majd. Jogszabály határozza meg, hogy a bankok mennyi hitelfedezetül felajánlott lakást verhetnek dobra, jövőre a pénzintézetek az ingatlanok három százalékának elárverezését kezdeményezhetik - emlékeztetett -, s az otthonokat a nemzeti eszközkezelő társaság is megvásárolhatja.

A végrehajtói kamara elnöke szerint a végrehajtási törvény nemrégiben elfogadott módosítása biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a végrehajtási eljárásokat. A legfontosabb újdonság, hogy a végrehajtók márciustól kizárólag az interneten értékesíthetik a meghirdetett lakásokat. Az új szabály megszünteti a visszaélés lehetőségét - mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!