Nyolc milliárd forint fölött volt a cégek társasági adója

A vasi cégek közül a LuK Savaria Kft. számára sikerült legjobban a tavalyi év. A vállalatok társasági adója 32,2 százalékkal haladta meg a megelőző évit.

Kiss Tamás

A  NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága és a régió kamarái ismét kiadták a térség legnagyobb gazdasági társaságainak teljesítményét több szempontból is körüljáró TOP 100 kiadványt. 

Az értékesítés nettó árbevétele alapján a régióban 1.326.333 millió forinttal az Audi Hungaria Motor Kft. végzett az élen, a második helyre a szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. futott be 117.132 millió forinttal, a harmadik az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. lett 68.372 millió forintos nettó árbevétellel.

Megyei szinten az említett, egy év leforgása alatt 20,9 százalékkal bővülő LuK mögött 61.320 millió forintos forgalommal  az előző évi  bevételeit 39,9 százalékkal felülmúló   Delphi Hungary Kft. végzett, a harmadik legnagyobb, 40.546 millió forintos  bevételt (84,9 százalékos növekedéssel) a BPW Hungária Kft. érte el.
Az eltérő üzleti éves vasi vállalkozások közül a 61.670 millió forintos árbevételig jutó Epcos Kft. teljesített a legjobban.

A vasi vállalatok üzemi (üzleti) eredménye tavaly 76 milliárd forintra rúgott, ez 70,2 százalékkal múlta felül a megelőző évi számot. A pozitív adóalap után számított adó elérte a 10 milliárd forintot, a kedvezmények, az adómentességek és a visszatartott adó figyelembevétele után a társas vállalkozásoknál 8,2 milliárd forint társaságiadó-fizetési kötelezettség keletkezett, amely 32,3 százalékkal haladta meg a 2009-es értéket. Az országos átlag 3,2 százalék volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!